skip to Main Content
Ongedierte In Huis Herkennen

Ongedierte in huis herkennen

Heeft u ongedierte in huis?

Heeft u het wel eens meegemaakt, ongedierte in huis? Veel mensen zullen de situatie herkennen: aangevreten hout, voedsel of textiel, uitwerpselen achter in de kast of kleine, rondkruipende beestjes. Ongedierte in huis is verre van aangenaam. Het zorgt voor veel ongemak, onhygiënische situaties, en spullen die moeten worden weggegooid. In dit artikel leest u meer over hoe u ongedierte in huis kunt herkennen en bestrijden.

Sporen van ongedierte herkennen

Wanneer u vermoedt dat u last heeft van ongedierte, kunt u het beste nagaan hoe u sporen van hiervan kunt herkennen. Sporen als uitwerpselen of knagende geluiden vallen onmiddellijk op, terwijl u andere soorten ongedierte soms pas later bij toeval ontdekt. Hieronder volgt een greep uit de sporen van ongedierte die u in en rond het huis kunt herkennen:

  • Uitwerpselen
  • Kruimels van aangevreten etenswaren
  • Verzwakt en aangetast hout
  • Aangetast papier
  • Geluidsoverlast (knagende, zoemende of kwetterende geluiden)
  • Jeukende huid of bijtplekken
  • Molshopen in uw tuin

Ongedierte met pootjes of met vleugels

Helaas bestaan er redelijk wat soorten ongedierte, die uw huis kunnen binnendringen wanneer ze de kans krijgen. De meeste soorten ongedierte zijn insecten, maar ook zoogdieren, vogels en schimmels kunnen veel overlast veroorzaken. U kunt behalve van muizen en ratten ook last hebben van bijvoorbeeld houtworm, mieren, wespen, zilvervisjes, mollen of verschillende vogels. Wanneer u ongedierte in huis herkent, kunt u dit het beste meteen bestrijden met huismiddelen, speciaal vergif of door het inschakelen van een verdelger.

Bestrijd ongedierte in huis

Het is belangrijk dat u ongedierte na het herkennen ervan in uw huis meteen bestrijdt. Ga na wat de beste methode is om van de specifieke diersoort af te komen en haal deze in huis. Dit kunnen bijvoorbeeld lokdoosjes zijn voor insecten, muizen- of rattengif, of speciale sprays. Komt u er maar niet vanaf, of dreigt de plaag in uw huis uit de hand te lopen? Schakel dan zo snel mogelijk een expert in die u hulp bij ongedierte kan bieden. Deze specialist kan u verder helpen uw ongedierte correct te herkennen en te behandelen, en ervoor te zorgen dat het ongemak permanent uit uw huis verdwijnt.

Heeft u weleens last gehad van ongedierte in huis, en wilt u tips delen om deze te herkennen en te verwijderen? Stuur ons dan een bericht met uw boodschap via ons contactformulier

Back To Top