skip to Main Content
Tips Voor Het Kopen Van De Juiste Hardloopschoenen

Tips voor het kopen van de juiste hardloopschoenen

Ga je hardloopschoenen kopen? Bekijk dan eerst deze tips!

Of je nu al een (lange) tijd hardloopt of op het punt staat om ermee te beginnen: goed bezig! Hardlopen is en blijft een fantastische manier om gezond en fit te worden en te blijven. Eén van de dingen die het hardlopen kunnen veraangenamen, zijn de juiste hardloopschoenen. Sta je op het punt om (nieuwe) hardloopschoenen te kopen? Bepaal dan eerst voor jezelf op welke ondergrond je hoofdzakelijk zult gaan hardlopen en wat je doel is. Heb je dat bepaald? Lees dan snel deze tips, waarmee jij de juiste keuze maakt voor jezelf!

Kies de juiste pasvorm

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar precies daarom wordt het vaak vergeten: de juiste pasvorm. Je voeten zetten namelijk een stukje uit door het hardlopen, daarom is het belangrijk om een maatje groter te nemen dan bij schoenen voor dagelijks gebruik. Belangrijk om te beseffen is dat hardloopschoenen ook vaak een maatje groter zijn dan aangeven. Pas ze dus goed en bepaal voor jezelf wat comfortabel aanvoelt en wat niet.

Ga voor de juiste demping

De demping van hardloopschoenen, geeft aan hoeveel de impact met elke stap wordt opgevangen. Dit is afhankelijk van de afstand van de zogenaamde tussenzool. Hoeveel demping iemand prettig vindt is heel persoonlijk. Als beginnend hardloper zul je wat meer demping waarschijnlijk fijner vinden dan de meer ervaren hardloper. Voel dus goed voor jezelf aan hoe ver jij bent met hardlopen en wat prettig voelt. Weet je het niet helemaal zeker? Ga dan altijd voor meer demping voor alle zekerheid.

Maak een testrondje

Je weet natuurlijk pas of je de juiste keuze hebt gemaakt wanneer je de schoenen uitprobeert. Ren of loop dan ook altijd een testrondje door de winkel om te kijken of de schoenen voor jou goed aanvoelen. Heb je jouw schoenen online besteld? Loop dan een uurtje er thuis mee rond ter controle.

Meer tips

Met deze tips ben jij er klaar voor om de juiste hardloopschoenen te kiezen. Of je nu een ervaren hardloper bent of een beginner: voor iedereen zijn de juiste hardloopschoenen te vinden. Als je er toch niet uitkomt, kan de verkoper van een goede winkel je altijd verder helpen! Heb je tips die je hier nog mist en die je je mede hardlopers graag mee wil geven? Stuur ze ons toe via het contactformulier.

Back To Top